Фест.бг представя Първия Национален фестивал „Сцената“, организиран от Националното представителство на Студентските съвети с подкрепата на община Бургас

юли 28, 2019

юли 28, 2019

2:18 pm To 2:18 pm

Event Description

На 28.07.2019 г. в летния театър в Морската градина на Бургас се проведе Първият студентски фестивал „Сцената“. В концерта се изявиха повече от 100 студенти от седем български университета: Академичният фолклорен ансамбъл на АМТИИ с изпълнения на фрагменти от опери, студентите от Американския университет с откъс от мюзикъла „КОСА“, студентите от НМА с поп и джаз музика и изключително богата фолклорна програма. Участниците представиха наученото в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“, Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, Националната художествена академия, Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“, Американския университет, Бургаския свободен университет и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.
В публиката като почитаеми гости присъстваха председателят на съвета на ректорите в България проф. д-р инж. Любен Тотев, ректор на МГУ „Св. Иван Рилски“, ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. д-р Магдалена Миткова, ректорът на Бургаски свободен университет проф. д.п.н. Галя Христозова, ректорът на „Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ проф. академик Милчо Василев.
Събитието протече като национален празник на студентските таланти в изкуствата. Толкова много усмивки, ръкопляскания и сълзи от радост предизвикаха техните изпълнения. С много талант, настроение и горещи емоции студентите се раздадоха на 100%. Поздравления и аплодисменти за всички – организаторите, Националното представителство на студентските съвети, с подкрепата на Община Бургас, участниците, публиката и за преподавателите на творческите ВУЗ-ове и академии.
Ще очакваме с нетърпение второто издание на фестивала „Сцената“.

About the Organizers

Visited 89 times, 1 Visit today